A’la włoskie gnocchi z kaszy manny – przepis dla dzieci

Dziś chcemy odpowiedzieć na pytanie: czy gotowanie dla najmłodszych musi być trudne i czasochłonne?

Odpowiedź brzmi – absolutnie nie! Przygotowywanie posiłków dla maluchów może być równie ekscytujące, co satysfakcjonujące. Co więcej, nie zawsze muszą to być gotowe dania ze słoiczka, bo przecież nic nie jest tak smaczne, jak domowe jedzenie.

W dzisiejszym wpisie dzielimy się z Tobą prostym i smacznym przepisem na domowe gnocchi z kaszy manny Caprima Premium, idealne dla maluchów od 10 miesiąca życia (ze względu na zawartość białka). To szybkie danie nie tylko dostarczy potrzebnych składników odżywczych, ale także zadowoli młodsze podniebienia. Przygotowanie zajmie jedynie 5 minut, a gotowanie – zaledwie 3 minuty. 

Gotowa? Zaczynamy!

Przygotowanie: 5 minut

Czas gotowania: 3 minuty

Ilość porcji: 1-2 porcje, w zależności od wieku dziecka

Składniki:

– 1 całe jajko

– 30 g kaszki manny CAPRIMA PREMIUM

– zioła odpowiednie dla dzieci, np. pietruszka, koper włoski

– domowy bulion z kurczaka, wołowiny lub warzyw

Przygotowanie:

  1. Ubij jajko i dodać 30 g kaszki manny Caprima Premium, dokładnie mieszaj, do momentu aż uzyskamy gęste ciasto.
  2. Dodaj ulubione zioła dla dzieci, na przykład pietruszkę czy koper włoski. Odstaw na około 2 minuty.
  3. W międzyczasie w małym garnku zagotuj wodę.
  4. Z dwóch łyżek przygotowanego ciasta uformuj małe gnocchi i gotuj je w gorącej wodzie przez około 3 minuty.
  5. Po ugotowaniu gnocchi przełóż na talerzyk dla maluchów, zalej smacznym domowym bulionem i gotowe!

Gotujcie razem, eksperymentujcie i cieszcie się zdrowymi, domowymi przepisami dla swoich pociech. 😊 

Dajcie nam znać na Facebooku lub Instagramie, czy wypróbowaliście już przepis!

Scroll to Top